Girly Tumblr Themes
interest in.
there nothing to write. but…

IM IN LOVE WITH PEOPLE THAT I REALLY MISS!

real story

cerita ini diciplak dari laman yg berautoriti. hihi. kisah pasal seorang manusia berjantina perempuan that she realize perbezaan antara cinta dan sayang.

you know what, our first love will never be replaced?  sama lah mcm kisah budak ni. nama dia Aumi.  dia start bercinta since form 2.  itu pun her roomate lah yg kenalkan dekat dia.  rakan si Aumi ni yg suka budak laki ni. then she told Aumi about her feeling towards that guy. last2 aumi ni yang dapat kenal lebih mendalam pasal laki ni. okay. kecian rakan aumi.

then on 2007, February. Aumi and that laki (Zamil) officially became partner. you know what Aumi feel? dia rasa sangat beruntung dapat laki mcm ni. first2 kenal memang malu2. rasa macam 'Ya Allah, aku harap dia jodoh aku smpai mati'. Aumi rasa bahgia sangat >.<  

bercinta time sekolah menengah memang best. Aumi boleh tahu pasal Zamil lebih mendalam mcm Zamil ni x suka makan kacang and dia suka makan cornflakes madu yang aumi buat time raya. hihi. favourite Zamil time tu colour purple sebab ikot warna kelas dia kot. Gamma.

time prep pagi (selalu hari Sabtu) kelas Aumi and Zamil jauh selang 2 kelas. then si Aumi really excited tunggu si Zamil lalu depan kelas. mesti si Aumi ni tertunggu2 dekat tingkap. before balik prep, deorang jumpa sekejap then balik sama2. then we story lah everything sambil charge phone. hihi

Aumi sangat caring dekat boyfie dia. when her BF sakit, dia lah yang tak keruan. prepare a medicine n mineral water suruh BF dia makan! dia tak nak orang yang dia sayang sakit even selsema sikit pun. Aumi selalu tolong bf dia balut meja.  she will buy a suitable wrappers for her BF.

time deorang form 2, Zamil lagi pendek dari Aumi. hihi. comel sangat. time mula2 jadi partner Zamil kasi Aumi tudung colour biru n bantal spongebob maybe as tanda perkenalan la kot. then Aumi kasi apa eh? lupa la. then sekarang ni Zamil lagi tinggi dari Aumi. tak de la tinggi mana,beza 1cm je. huhu.

then time birthday deorang on September and November, mesti ada je hadiah yang dorang nak kasi.  si Aumi selalu dapat teddy bear sebab Aumi suka benda tu.  si Aumi kasi Zamil jersi eh? lupa lah. hihi. haa lagi satu, kalau anniversary n birthday, mesti deorang dapat card yg comel2. pandai Zamil pilih kasi dekat Aumi. selalo Zami beli dekat Memory Lane.

one thing yang sangat sweet, dulu time form 2 Aumi tak boleh bawak phone pergi asrama. so dia tak boleh contact Zamil, kalau nak jumpa pun time kelas or prep je lah. kecian Aumi.  then one day Zamil kena pergi camp jauh dari sekolah deorang. si Aumi sgt sedih sebab terpaksa berpisah selama seminggu. untuk hilangkan rasa rindu Zamil, Aumi kasi Zamil pakai jam dia. kira maksud dia setiap detik waktu tu Aumi nak Zamil ingat dekat dia.

banyak lagi pengorbanan, susah dan senang mereka tempuhi bersama. banyak n tak boleh nak story dekat sini.

deorang bercinta lama gila. berapa tahun tah. tapi tak kekal. dorang berpisah juga akhirnya sebelum masing2 melanjutkan pelajaran dekat Universiti pilihan.  but before SPM, Aumi always encourage Zamil to be a doctor. because Aumi’s mother is a nurse. so ade relation right? hihi. but Zamil isi borang untuk jadi Engineer. but Aumi always support him even in any situation!

after they end their relationship, they never contact each other but not for Aumi. Aumi always teringatkan dekat Zamil. nak nak pulak Zamil will continuing his study at oversea. before Zamil nak fly Aumi ade jugak merancang nak pergi tgk dia dekat Airport tapi xkesampaian sebab Aumi tak tahu nak pergi macam mana and time tu Aumi nak dekat final dah.  yang mampu Aumi buat time tu ialah doakan Zamil selamat sampai ke destinasi yang dituju. Aumi mmg rasa sedih sangat time tu sebab Zamil x bagi tahu dia pun yang Zamil nak melanjutkan pelajaran. tak tahu la kenapa. tak kan Zamil dah lupakan Aumi secepat itu?

deorang dah jauh gila time tu, and after one year clash deorang contact balik as a friend. but itu pun dah menggembirakan Aumi. Aumi yang start tegur dia dulu. sebab Aumi nak sangat tahu perkembangan dia. macam mana dia hidup dekat sana. yang paling best, Zamil will be a doctor, alhamdulillah. everytime Zamil balik Malaysia, Aumi mesti text dia tanya khabar. for Aumi, lantak lah orang nk kata apa, yang penting Aumi dpt tahu pasal Zamil pun dah cukup. tak kisah la perigi cari timba ke apa. whatever!

yang paling mengejutkan Aumi, raya hari tu Zamil datang rumah Aumi with their members time skola menengah dulu. bila Aumi dapat tahu Zamil nak datang, dia rase menggeletar seluruh badan sebab tak sangka dia akan datang sebab deorang dah setahun tak jumpa. Aumi rasa sangat bahgia!  sepanjang tempoh setahun tak berjumpa, Zamil layan Aumi macam nak tak nak je. tapi bagi Aumi, whatever la dia nak buat apa pun, yang penting Aumi x memutuskan hubungan saudara sesama Islam.

after dah berjumpa, Zamil boleh layan Aumi macam biasa balik seperti kawan-kawan yang lain. itu pun dah cukup membahagiakan Aumi. kata2 Zamil tempoh hari ketika deorang jumpa masih terpahat dalam ingatan Aumi.

Zamil:  weh, sorry for everything.

Aumi:  everything? sorry for what?

Zamil:  semua lah. sorry kay.

Aumi:  eh tak de pape lah. lupekan je lah.

Zamil:  good luck and take care.

Aumi:  you too :)

Zamil:  :)

sekarang hubungan antara Zamil dan Aumi adalah rakan semata2. tak lebih dan tak kurang. itu pun sangat membahagiakan Aumi. Alhamdulillah. Aumi tak mengharapkan pape dari Zamil.  tapi Aumi selalu mendoakan kebahagiaan Zamil eventhough Zamil ada yang menggantikan dirinya.  tapi pada masa yang sama Aumi berdoa agar jodohnya masih panjang dengan Zamil kerana Aumi tak boleh nak melupakan Zamil sampai mati.

Aumi hanya redha dan pasrah dengan ketentuan Illahi.  semoga hidupnya diberkati.

entry: kawin?

okay semua orang nak kawin kan?

for me, its better if we get married earlier right?  bukan sebab kita gatal ke apa, cuma nak bina masjid, nak elakkan perkara2 buruk antara kita dengan pasangan kita. nauzubillah

around 24y/o insyallah kalau ada jodoh yess sure aku akan bergelar isteri orang. cheyywahh, :p

doakan kebahagiaan saya dengan future husband.  insyallah amin :)

apa bezanya?

ok fine sekarang memang aku tak paham. kenapa semua orang nak berkira pasal kredit dorang.  

aku guna celcom n aku tak kisah untuk bermesej dengan member yang guna number maxis, digi, u mobile.  for me, its doesnt make sense lah. setakat makan brape posen je satu msg.  selain tu dapat mengeratkan silaturrahim. tak gitu??

kalau dah habis kredit tu, topuplah. x susah pun. okaybyeee~

YA ALLAH, aku berdoa kepadaMU. berikanlah aku kesihatan yang baik. hindarilah aku dari penyakit yg berbahaya. kepadaMU aku mengadu kerana Engkau sahajalah yang mengatur perjalanan hidupku Ya Allah. jika Engkau mahu menguji ku, aku terima. sesungguhnya aku tahu, Engkau amat menyayangi diriku dan umat2 yang lain. Aminnn ya rabbal ala minnn. Allahuakbar!

akmal write:ary ny annis demam,first time kod tgk dy demam kesian2..pening2,pas 2   kne gastrik plx..to annis i hope u cpt sihat syg xsbr nk WC gn u lg..huhu..dh xsngup nk tgk u pening pale,kesian sgd..i nk u normal balek,happy,dpt spend time gn b..i kesian sgd kt u,u jarang sakit,tp skali sakit terok jgk..i sntiase ade gn u untk amek berat pasal u syg,dunt worry k..i akan pastikan u sntiase sihat..i doakan u cpt sihat…ilysm syg <3

diploma show (fine art) FSSR.

everyone didn’t realized kan ada diploma show fine art kt FSSR hari tu. then aku dengan exited nye terima pelawaan boyfie aku g pameran tu. 

so, ada beberapa karya yang aku rase paling terbaik n aku minat gila. aku xtaw la dorang lukis guna material apa.

1st:

2nd:

* yg ni dia guna sampai 3paper nak lukis ni. panjang.

3rd:

4th:

5th:

But i must admit i miss you quite terribly. The world is too quiet without you nearby. I go to bed early and rise late and feel as if i have hardly slept.